Sposób przygotowania:
Ciasto "poduszkowiec"
Ciasto czekoladowe:
Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym miksuję na puszystą masę. Dodaję wolnym strumieniem olej i mleko. Do masy jajecznej dodaję kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Całość miksuję.
Masa serowa:
Ser miksuje z cukrem. Dodaje budyń waniliowy. Miksuję.
Blachę kwadratową smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Na blachę wylej ciasto czekoladowe. Masę serową przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy na ciasto czekoladowe tworząc kratę.
Ciasto piekę około 45 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.
Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym miksuję na puszystą masę. Dodaję wolnym strumieniem olej i mleko. Do masy jajecznej dodaję kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Całość miksuję.
Masa serowa:
Ser miksuje z cukrem. Dodaje budyń waniliowy. Miksuję.
Blachę kwadratową smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Na blachę wylej ciasto czekoladowe. Masę serową przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy na ciasto czekoladowe tworząc kratę.
Ciasto piekę około 45 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.