Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 296]

Ciasto "poduszkowiec"

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto "Poduszkowiec " to doskonałe rozwiązanie na święta i ważne uroczystości. Wszystkim będzie smakować i jest przy tym mało roboty.

Ciasto "poduszkowiec"

Składniki:

Ciasto "poduszkowiec"

na ciasto czekoladowe

na masę serową

  • 750 g sera trzykrotnie mielonego
  • 120 g budyniu waniliowego
  • 100 g cukru

Sposób przygotowania:

Ciasto "poduszkowiec"
Ciasto czekoladowe:

Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym miksuję na puszystą masę. Dodaję wolnym strumieniem olej i mleko. Do masy jajecznej dodaję kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Całość miksuję.

Masa serowa:

Ser miksuje z cukrem. Dodaje budyń waniliowy. Miksuję.

Blachę kwadratową smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Na blachę wylej ciasto czekoladowe. Masę serową przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy na ciasto czekoladowe tworząc kratę.

Ciasto piekę około 45 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.