Sposób przygotowania:
Filet z indyka pieczony w warzywach
1. Filet z indyka myjemy i nacieramy przygotowaną mieszanką z oleju, tymianku, majeranku, czosnku przeciśniętego przez praskę, soli i pieprzu. Odstawiamy na kilka godzin godzin do lodówki.
2. Marchewkę, pietruszkę, pora, selera i cebulę kroimy w plasterki.
3. Pokrojone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy wywar z drobiu.
4. Filet z indyka zawijamy w rulon i przekładamy do naczynia żaroodpornego
5. Pieczemy indyka w nagrzanym piekarniku na 180stopni pod przykryciem około godziny, przewracamy podczas pieczenia. Następnie pieczemy indyka bez przykrycia, aby mięso się zarumieniło. Około 15 minut.
2. Marchewkę, pietruszkę, pora, selera i cebulę kroimy w plasterki.
3. Pokrojone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy wywar z drobiu.
4. Filet z indyka zawijamy w rulon i przekładamy do naczynia żaroodpornego
5. Pieczemy indyka w nagrzanym piekarniku na 180stopni pod przykryciem około godziny, przewracamy podczas pieczenia. Następnie pieczemy indyka bez przykrycia, aby mięso się zarumieniło. Około 15 minut.