Sposób przygotowania:
Deserek dla dzieci z galaretek z suszonymi owocami
Zagotować pół litra wody. Rozdzielić go na 2 porcje po 250 ml każda i do każdej porcji dodać po jednym kolorze galaretki i dobrze wymieszać. Zostawić do ostygnięcia i odłożyć do stężenia. Gdy to nastąpi przygotować resztę składników deseru. Morele pokroić na małe kawałki i wymieszać z rodzynkami i kostką ananasową. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Podzielić ją na dwie porcje. Do jednej dodać żurawinę a do drugiej kurkumę i dobrze wymieszać. Na dno pucharków nałożyć po łyżce pomarańczowej bitej śmietany. Następnie posypać mieszanką owoców. Na wierzch dodać galaretkę ( nabraną na łyżkę). Kolejne warstwy to różowa bita śmietana, galaretka truskawkowa, znów bita śmietana i owoce. Udekorować herbatnikiem. Podawać od razu. Smacznego!