Sposób przygotowania:
Deserki z musem truskawkowo-malinowymPrzygotowanie owoców
Owoce myjemy, z truskawek odrywamy szypułki.
Maliny i truskawki wrzucamy do kielicha blendera kielichowego, borówki odkładamy na bok.
ETAP 2:
Truskawki i maliny miksujemy na mus.
Żelatynę zalewamy zimną wodą, odstawiamy do napęcznienia, a następnie podgrzewamy.
Żelatynę dodajemy do musu owocowego. Blendujemy. Połowę musu wlewamy do pucharków, odstawiamy do lodówki na noc. Resztę musu zostawiamy w miseczce.
ETAP 3:
Do każdego pucharka, na warstwę musu, wsypujemy płatki migdałowe. Na płatki wykładamy warstwę jogurtu, a następnie wsypujemy borówki.
Na wierzch wykładamy kolejną warstwę musu. Całość dekorujemy owocami.