Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkowym środkiem
Galaretkę truskawkowo-śmietankową rozpuścić w 300 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Z truskawek usunąć szypułki, umyć, każdą przekroić na pół.
Parę truskawek pokroić w plasterki.
Przekrojone w pół truskawki ułożyć ciasno w małej miseczce wysokości tortownicy, zalać zimną galaretką.
Odstawić do lodówki aby całkowicie stężała.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Twaróg zmiksować z 750 ml galaretki.
Na dno tortownicy ułożyć biszkopty, wylać troszkę masy serowej, tak by tylko zakryła biszkopty.
Na środku ułożyć zastygnięte truskawki w galaretce, po bokach wylać resztę masy serowej.
Odstawić by lekko stężała,na serze ułożyć plastry truskawek, polać resztą pozostałej galaretki.
Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
Z truskawek usunąć szypułki, umyć, każdą przekroić na pół.
Parę truskawek pokroić w plasterki.
Przekrojone w pół truskawki ułożyć ciasno w małej miseczce wysokości tortownicy, zalać zimną galaretką.
Odstawić do lodówki aby całkowicie stężała.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Twaróg zmiksować z 750 ml galaretki.
Na dno tortownicy ułożyć biszkopty, wylać troszkę masy serowej, tak by tylko zakryła biszkopty.
Na środku ułożyć zastygnięte truskawki w galaretce, po bokach wylać resztę masy serowej.
Odstawić by lekko stężała,na serze ułożyć plastry truskawek, polać resztą pozostałej galaretki.
Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję :)