Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami
Gotowy blat biszkoptowy nasączyć np.herbatą z cytryną, wierzch posmarować dżemem niskosłodzonym morelowym.
Galaretki truskawkowe rozmieszać w 800 ml gorącej wody i wystudzić.
Truskawki opłukać, obrać, pokroić na talarki, zalać galaretką truskawkową i do lodówki do lekkiego stężenia.
Tężejącą galaretkę połowę wyłożyć na biszkopt, resztę galaretki do lodówki schować do zastygnięcia, biszkopt też do lodówki na 2 godziny.
Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem, wyłożyć na galaretkę na biszkopcie, na śmietanie rozłożyć resztę pokrojonej na kawałki galaretki, schować do lodówki.
Galaretki truskawkowe rozmieszać w 800 ml gorącej wody i wystudzić.
Truskawki opłukać, obrać, pokroić na talarki, zalać galaretką truskawkową i do lodówki do lekkiego stężenia.
Tężejącą galaretkę połowę wyłożyć na biszkopt, resztę galaretki do lodówki schować do zastygnięcia, biszkopt też do lodówki na 2 godziny.
Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem, wyłożyć na galaretkę na biszkopcie, na śmietanie rozłożyć resztę pokrojonej na kawałki galaretki, schować do lodówki.
SylaUla