Sposób przygotowania:
deserowe pucharki
Nalewamy czajnik wody i gotujemy na galaretki. Zalewamy galaretki. Studzimy.
Na sam spód wylewamy 5 łyżek czerwonej galaretki. Obieramy banana i kroimy w plastry. Następnie wykładamy na nią 4-5 plasterków babana na czerwoną galaretkę. Zalewamy 5 łyżkami galaretki zielonej. odstawiamy do lodówki.
Kruszymy herbatniki i biszkopty i mieszamy razem.
wsypujemy po 4 łyżki naszej meiszanki na zieloną galaretkę.
Na to układamy po kilka plasterków banana.
W misce ubijamy bitą smietanę ze śniezek. To co pozostało z galaretek doprowadzic do tego żeby zastygły delikatnie. I Stygnące galaretki dodajemy do bitej smietany cały czas ubijając.Wykładamy na meiszankę biszkoptowo-herbatnikową bitą smietanę. Na to trzemy gorzka czekoladę.
Kroimy w plastry pomarańcza. Nacinamy i wkładamy w obramówkę szklanki
Wkłądamy do lodówki na noc :)
Smazcznego
Na sam spód wylewamy 5 łyżek czerwonej galaretki. Obieramy banana i kroimy w plastry. Następnie wykładamy na nią 4-5 plasterków babana na czerwoną galaretkę. Zalewamy 5 łyżkami galaretki zielonej. odstawiamy do lodówki.
Kruszymy herbatniki i biszkopty i mieszamy razem.
wsypujemy po 4 łyżki naszej meiszanki na zieloną galaretkę.
Na to układamy po kilka plasterków banana.
W misce ubijamy bitą smietanę ze śniezek. To co pozostało z galaretek doprowadzic do tego żeby zastygły delikatnie. I Stygnące galaretki dodajemy do bitej smietany cały czas ubijając.Wykładamy na meiszankę biszkoptowo-herbatnikową bitą smietanę. Na to trzemy gorzka czekoladę.
Kroimy w plastry pomarańcza. Nacinamy i wkładamy w obramówkę szklanki
Wkłądamy do lodówki na noc :)
Smazcznego