Sposób przygotowania:
Deserowy Śpiący miś
Zagotowujemy 1,5 szklanki wody. Delikatnie ją solimy i dodajemy odrobinę tłuszczu. Wsypujemy ryz i gotujemy na sypko. Miedzy czasie jak ryz "dochodzi" czekoladę rozpuszczamy. Rozpuszczoną łączymy z ugotowanym ryżem oraz cukrem waniliowym.
Z gotowej masy ryżowo- czekoladowej formujemy misia. Umieszczmy go na talerzyku. Oczy i nosek wykonujemy z rodzynek. Masło łączymy z cukrem pudrem i formujemy z niego poduszeczkę, część nosa i uszu.
Gotowego misia przykrywamy naleśnikową kołderką. Jajka z cukrem ubijamy. Następnie dokładamy mąkę. gotowe ciasto wylewamy na rozgrzana patelnię i smażymy małego naleśnika.
Z gotowej masy ryżowo- czekoladowej formujemy misia. Umieszczmy go na talerzyku. Oczy i nosek wykonujemy z rodzynek. Masło łączymy z cukrem pudrem i formujemy z niego poduszeczkę, część nosa i uszu.
Gotowego misia przykrywamy naleśnikową kołderką. Jajka z cukrem ubijamy. Następnie dokładamy mąkę. gotowe ciasto wylewamy na rozgrzana patelnię i smażymy małego naleśnika.
czekoladka_m
katarzynka455
PaniMISIOWA
jaga85
Pewno tak:) Widziałam gdzieś takiego misia w wersji na słono, zamiast naleśnika był cienki placek ziemniaczany. A ryz był wymieszany z mięsem mielonym:) Pozdrawiam!
marietta
jaga85
:)