Sposób przygotowania:
Ucierany misiek z owocami
Do miski przesiać mąki, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Odstawić na bok. Oba cukry wymieszać. Do drugiej miski przełożyć masło i utrzeć je na puszystą i jasną masę. Cały czas ucierając dodać cukry. Następnie dodawać po 1 jajku ( tzn. kolejne jajko wbić kiedy poprzednie dobrze połączy się z masą maślaną), cały czas ucierając. Stopniowo dodawać suche składniki i mieszać drewnianą łopatką aż składniki się połączą. Ciasto wyłożyć do silikonowej formy ( zwykłą formę odpowiednio przygotować), wyrównać. Do kolejnej miski przełożyć mrożone owoce i wymieszać je z mąką ziemniaczaną. Wyłożyć owoce na ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec około 45-55 minut ( piekarnik góra-dól) do tzw. suchego patyczka. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić uchylone drzwiczki i ciasto na około 10-15 minut. Następnie przestudzić, wyjąć z formy i ostudzić całkowicie na kratce. Smacznego!