Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny, czekoladowy i zdrowy deser z kaszy jaglanej. Nikt nie wpadłby na pomysł, że to właśnie kasza.

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej

 

Sposób przygotowania:

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej

Kasza:

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej
Jeśli macie już ugotowaną - użyjcie 1 szklanki kaszy.

Kaszę dokładnie opłukać pod bieżącą, zimna wodą - tak pozbędziemy się goryczki.
Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 15 min - na małym ogniu, pod przykryciem.
Odstawić na kolejne 10 minut, aby kasza doszła.

Migały i daktyle.

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej
Skórka z migdałów po sparzeniu łatwo schodzi.

Migdały moczyć we wrzątku przez około 15 minut. Następnie orzeszki obrać ze skórki.

Czekolada.

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej
Moża użyć czekolady mlecznej.

Czekoladę rozpuścić w rozgrzanym tłuszczu.

Całość:

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej

Migdały, daktyle i kaszę - zblendować na gładką masę. Całość wmieszać z czekoladą i przełożyć do pucharków. Udekorować wg uznania.