Sposób przygotowania:
Desery tiramisu
Kawę rozpuszczalną wsypujemy do szklanki, zalewamy gorącą wodą i dodajemy cukier, odstawiamy do ostudzenia. Mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz likier amaretto i ucieramy.
Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie, układamy pierwszą warstwę w szklankach lub pucharkach. Na biszkopty układamy warstwę masy z serkiem, posypujemy kakao i układamy warstwę biszkoptów.
Ponownie na biszkopty wykładamy krem i posypujemy kakao, w ten sam sposób postępujemy z kolejnymi warstwami.
Ostatnią warstwą powinna być masa z serka i kakao. Wierzch deserów najlepiej posypać kakao tuż przed podaniem, desery najlepiej smakują lekko schłodzone.
Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie, układamy pierwszą warstwę w szklankach lub pucharkach. Na biszkopty układamy warstwę masy z serkiem, posypujemy kakao i układamy warstwę biszkoptów.
Ponownie na biszkopty wykładamy krem i posypujemy kakao, w ten sam sposób postępujemy z kolejnymi warstwami.
Ostatnią warstwą powinna być masa z serka i kakao. Wierzch deserów najlepiej posypać kakao tuż przed podaniem, desery najlepiej smakują lekko schłodzone.