Sposób przygotowania:
Pieczona gruszka z lodami i cynamonem
Umytą gruszkę umyć i przekroić na połowę.
Ze środka owocu należy wydrążyć gniazdo nasienne, z powrotem złożyć, a następnie owinąć w folię aluminiową.
Tak przygotowaną gruszkę piec do momentu aż będzie miękka - przez kilkanaście minut w 180 stopniach.
(Czas pieczenia zależy od naszych upodobań, gatunku i wielkości.)
Upieczoną gruszkę rozłożyć i umieścić na talerzyku, skropić odrobiną soku z cytryny lub limonki, a w wydrążone środki włożyć po gałce lodów.
Całość oprószyć odrobiną cynamonu i udekorować pokruszonymi herbatnikami.
Ze środka owocu należy wydrążyć gniazdo nasienne, z powrotem złożyć, a następnie owinąć w folię aluminiową.
Tak przygotowaną gruszkę piec do momentu aż będzie miękka - przez kilkanaście minut w 180 stopniach.
(Czas pieczenia zależy od naszych upodobań, gatunku i wielkości.)
Upieczoną gruszkę rozłożyć i umieścić na talerzyku, skropić odrobiną soku z cytryny lub limonki, a w wydrążone środki włożyć po gałce lodów.
Całość oprószyć odrobiną cynamonu i udekorować pokruszonymi herbatnikami.
gusia1000