Sposób przygotowania:
Ciasto smaczne z ciemnymi winogronami na gruszkach
Miękki tłuszcz, jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Wsypać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia, dodać dżem z ciemnych winogron i mikserem połączyć składniki.
Forma 30x20 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć skórką do dołu połówki gruszek bez gniazdek nasiennych.
Na gruszki wyłożyć ciasto, piec z 50 minut w 190 C, grzanie góra/dół, ciasto mocno wystudzić.
Zimne ciasto nakryć talerzem i "odwrócić", posypać pudrem cukrem przed podaniem.
Wsypać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia, dodać dżem z ciemnych winogron i mikserem połączyć składniki.
Forma 30x20 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć skórką do dołu połówki gruszek bez gniazdek nasiennych.
Na gruszki wyłożyć ciasto, piec z 50 minut w 190 C, grzanie góra/dół, ciasto mocno wystudzić.
Zimne ciasto nakryć talerzem i "odwrócić", posypać pudrem cukrem przed podaniem.