Sposób przygotowania:
Dyniowe tiramisu
Dynię wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni przez godzinę.
Ostudzoną dynię obieramy ze skórki i blendujemy na gładką masę, przekładamy na sitko wyłożone ręcznikiem papierowym.
Po 2 godzinach robimy napar kawowy, studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Pojemnik wykładamy folią spożywczą.
Żółtka ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej masy dodajemy partiami serek mascarpone - cały czas miksujemy. Dodajemy mus z dyni i letnią żelatynę, miksujemy do połączenia.
Biszkopty maczamy w naparze kawowym i układamy w pojemniku, wykładamy połowę masy.
Na krem ponownie warstwę biszkoptów moczonych w naparze kawowym i resztę kremu.
Odstawiamy do lodówki, by krem stężał. Tiramisu przed podaniem oprószamy kakao.
Ostudzoną dynię obieramy ze skórki i blendujemy na gładką masę, przekładamy na sitko wyłożone ręcznikiem papierowym.
Po 2 godzinach robimy napar kawowy, studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Pojemnik wykładamy folią spożywczą.
Żółtka ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej masy dodajemy partiami serek mascarpone - cały czas miksujemy. Dodajemy mus z dyni i letnią żelatynę, miksujemy do połączenia.
Biszkopty maczamy w naparze kawowym i układamy w pojemniku, wykładamy połowę masy.
Na krem ponownie warstwę biszkoptów moczonych w naparze kawowym i resztę kremu.
Odstawiamy do lodówki, by krem stężał. Tiramisu przed podaniem oprószamy kakao.