Sposób przygotowania:
Dewolaje - czyli roladki drobiowe po mojemu
Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem, tak by nie zrobić dziur. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Każdy plaster smarujemy masłem, na każdy kładziemy plaster szynki konserwowej oraz kawałek serka topionego ( może być też ser żółty).
Zwijamy.
Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Każdy plaster smarujemy masłem, na każdy kładziemy plaster szynki konserwowej oraz kawałek serka topionego ( może być też ser żółty).
Zwijamy.
Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)