BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1386]

Dewolaje - czyli roladki drobiowe po mojemu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam pyszne roladki typu dewolaj. Roladki zrobione z filetu z kurczaka nadziane szynkom i serkiem, smakują pysznie.

Dewolaje - czyli roladki drobiowe po mojemu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dewolaje - czyli roladki drobiowe po mojemu

 

  • Filet z kurczaka podwójny,
  • serek topiony z szynką 200 g,
  • szynka konserwowa kilka plasterków,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa do kurczaka,
  • jajka 2 szt,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Dewolaje - czyli roladki drobiowe po mojemu
Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem, tak by nie zrobić dziur. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.

Każdy plaster smarujemy masłem, na każdy kładziemy plaster szynki konserwowej oraz kawałek serka topionego ( może być też ser żółty).

Zwijamy.

Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Dewolaje - czyli roladki drobiowe po mojemu
Gotowe Dewolaje podano do spożycia domownikom