bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Dewolaje z oscypkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ostatnio na niedzielny obiad przyrządziłam dewolaje z oscypkiem, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne.

Dewolaje z oscypkiem

Składniki:

Dewolaje z oscypkiem

 

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 4 małe oscypki
  • przyprawa do drobiu
  • słodka i ostra papryka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dewolaje z oscypkiem
Piersi z kurczaka mielimy w maszynce do mielenia, przekładamy do miski i doprawiamy do smaku przyprawami.

Mięso dzielimy na cztery części i obtaczamy nim oscypki formując owalne kotleciki.

Obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej, smażymy na głębokim tłuszczu na rumiany kolor z obydwu stron.

Tagi:

mięso danie