ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Miruna smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubimy taką zwykłą , smażoną rybę. Podana tylko z sałatami, to nasza ulubiona wersja. A jest to naprawdę szybkie danie.

Miruna smażona Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Miruna smażona

 

 

Sposób przygotowania:

Miruna smażona

ETAP 1:

Rybę oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.

Jajka roztrzepać w salaterce. Rybę obtoczyć w mące , a następnie umoczyć w jajku.

Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor po obu stronach.

Wykładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.

Sałaty przełożyć do salaterki i dodać ocet, olej, sól i miód. Przemieszać.

Rybę serwować z sałatami.

Smacznego.

Miruna smażona
Ryba - miruna oprószona solą i pieprzem cytrynowym

Tagi:

ryba danie