superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Warzywne spring rollsy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekkie, dietetyczne, pyszne a do tego zdrowe i proste w przygotowaniu. Warzywne spring rollsy w które możemy zapakować swoje ulubione warzywa.

Warzywne spring rollsy

Składniki:

Warzywne spring rollsy

 

Sposób przygotowania:

Warzywne spring rollsy
Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy w wąskie paseczki. Odkładamy. Fetę kroimy w paski lub drobną kostkę

Do miski o szerokim dnie wlewamy wodę.

Zanurzamy w wodzie każdy listek papieru ryżowego i wyjmujemy na drewnianą deskę. Układamy pokrojone paski warzyw i fetę z listkami rzeżuchy, ściśle zwijamy tworząc roladkę.

Przecinamy na pół i przekładamy do miseczki lub talerzyk.

Podajemy z ulubionym sosem.