Sposób przygotowania:
Warzywne spring rollsy
Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy w wąskie paseczki. Odkładamy. Fetę kroimy w paski lub drobną kostkę
Do miski o szerokim dnie wlewamy wodę.
Zanurzamy w wodzie każdy listek papieru ryżowego i wyjmujemy na drewnianą deskę. Układamy pokrojone paski warzyw i fetę z listkami rzeżuchy, ściśle zwijamy tworząc roladkę.
Przecinamy na pół i przekładamy do miseczki lub talerzyk.
Podajemy z ulubionym sosem.
Do miski o szerokim dnie wlewamy wodę.
Zanurzamy w wodzie każdy listek papieru ryżowego i wyjmujemy na drewnianą deskę. Układamy pokrojone paski warzyw i fetę z listkami rzeżuchy, ściśle zwijamy tworząc roladkę.
Przecinamy na pół i przekładamy do miseczki lub talerzyk.
Podajemy z ulubionym sosem.
SylaUla