Sposób przygotowania:
Muffinki z truskawkami
Przygotowanie kruszonki:
Do miski dajemy miękkie masło cukier i wiórki wsypujemy większą część mąki zagniatamy kruszonkę.
Jeżeli klei się do dłoni to dosypujemy mąki ma być taka sypka.
Do miski wsypujemy mąkę płatki jaglane cukier, proszek i sodę.
Do drugiej miski wlewamy kefir i olej kokosowy który trzeba wcześniej rozpuścić albo można użyć taki jaki mamy w domu wbijamy jajka mieszamy ręcznie np trzepaczką.
Do płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy, starte jabłka i pokrojone truskawki na mniejsze kawałki mieszamy składniki bardzo krótko.
Na blasze układamy foremki mi wyszło 8 babeczek i wypełniamy ciastem. Na każdą babeczkę sypiemy kruszonkę.
Nagrzewamy piekarnik 175 st wkładamy blachę z muffinkami i pieczemy około 30 minut .
Muffinki można polać polewą czekoladową.
POLECAM!!!
Do miski dajemy miękkie masło cukier i wiórki wsypujemy większą część mąki zagniatamy kruszonkę.
Jeżeli klei się do dłoni to dosypujemy mąki ma być taka sypka.
Do miski wsypujemy mąkę płatki jaglane cukier, proszek i sodę.
Do drugiej miski wlewamy kefir i olej kokosowy który trzeba wcześniej rozpuścić albo można użyć taki jaki mamy w domu wbijamy jajka mieszamy ręcznie np trzepaczką.
Do płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy, starte jabłka i pokrojone truskawki na mniejsze kawałki mieszamy składniki bardzo krótko.
Na blasze układamy foremki mi wyszło 8 babeczek i wypełniamy ciastem. Na każdą babeczkę sypiemy kruszonkę.
Nagrzewamy piekarnik 175 st wkładamy blachę z muffinkami i pieczemy około 30 minut .
Muffinki można polać polewą czekoladową.
POLECAM!!!
BozenaMatuszczyk
gosia56
No dobra Bożenko zjemy po połowie czyli dwie dla Ciebie.
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję były pyszne