Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Dewolaje z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne dewolaje z grzybami. Zawsze przygotowuję je na niedzielny obiad. Każdemu będą smakować. Polecam!!!

Dewolaje z grzybami

Składniki:

Dewolaje z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Dewolaje z grzybami

Przygotowanie farszu

Dewolaje z grzybami
Grzyby lub pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulą na oliwie.

Grzyby (pieczarki) oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Grzyby razem z cebulą podsmażamy 10 minut na oliwie. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Przygotowanie mięsa

Dewolaje z grzybami
Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety.

Filety z piersi kurczaka cienko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem.

Nakładanie farszu

Dewolaje z grzybami
Na rozbite mięso nakładamy farsz. Mięso zwijamy w roladki.

Na każdy płat mięsa nakładamy porcję farszu grzybowego. Mięso zwijamy w roladki.

Panierowanie

Dewolaje z grzybami
Dewolaje panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Dewolaje maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na patelni z rozgrzaną oliwią. Smażymy na małym ogniu, na rumiano z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką.