Sposób przygotowania:
Pieczarki panierowane i smażone a-la kotlety
Pieczarki dokładnie oczyścić, oderwać nóżkę.
Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem.
Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami.
Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę.
Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku, a następnie w tartej bułce. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.
Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki.
Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.
Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem.
Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami.
Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę.
Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku, a następnie w tartej bułce. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.
Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki.
Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)