iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Diabelska salsa do mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna salsa na gęsto . Pasuje do mięs , grilla , wędlin. Sos jest pikantny ale jak bardzo decydujemy sami podczas dozowania Tabasco.

Diabelska salsa do mięs

Składniki:

Diabelska salsa do mięs

 

  • 1/2 szklanki ketchupu

 

 

  • 1 cebula biała

 

  • tabasco

 

Sposób przygotowania:

Diabelska salsa do mięs
Ogórki konserwowe kroimy w drobna kostkę. Nie obieramy z skórki .Cebulę obieramy i siekamy drobno. Wystarczy jedna duża cebula. Składniki mieszamy z sobą .

Dodajemy ketchup i olej. Mieszamy. Doprawiamy do smaku tabasco , według uznania- pamiętajmy ,że sos ma być ostry , wyrazisty.

Sos odstawiamy do lodówki podajemy zimny.