dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Salsa pomidorowo-paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny sos do mięs, zapiekanek

Salsa pomidorowo-paprykowa

Składniki:

Salsa pomidorowo-paprykowa

 

 

Sposób przygotowania:

Salsa pomidorowo-paprykowa
Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki następnie pozbawiamy gniazd nasiennych i soku a miąższ siekamy drobno i przekładamy do salaterki. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Do warzyw przeciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy również oliwe z oliwek i sok limonkowy. Mieszamy wszystko i odstawiamy na 30 min by smaki przegryzły się.Przed podaniem doprawiamy sola i pieprzem.

Tagi:

papryka