laleczkaxp

laleczkaxp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Diablanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa ostra jak diabli:) ale warto spróbować:)

Diablanka

Składniki:

Diablanka

 

  • 10 dag kaszy bulgur lub ziarnistej pszenicy(takiej jak na kutię)
  • 10 dag czerwonej soczewicy
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1,5 litra esencjonalnego rosołu z kostki
  • pieprz cayenne lub ostra papryka
  • pół łyżeczki suszonej mięty
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Diablanka
Kaszę bulgur i soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, dodać kaszę, soczewicę i zalać gorącym rosołem wymieszanym z koncentratem i szczyptą papryki. Gotować do chwili, aż soczewica i kasza zmiękną. Dodać miętę i doprawić do smaku- zupa powinna być pikantna.