Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Diablotki II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Diablotki można podawać bez dodatków.

Diablotki II

Składniki:

Diablotki II

 

  • pół bułki barowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • ćwierć łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Diablotki II
Żółtka należy utrzeć z masłem, dodać ser żółty, paprykę mieloną, sól i wymieszać dokładnie na pulchną masę. Bułkę, pokroić na małe kawałki posmarować masą, kłaść na blaszkę wysmarowaną tłuszczem, wstawić do gorącego piekarnika
i zapiekać przez 15 minut. Podawać do rosołu, zup czystych, barszczu czerwonego.

Tagi:

sery ser