Sposób przygotowania:
Dietetyczne ziemniaczki z kalafiorem
Młode ziemniaczki cieniutko obieramy. Układamy w parowarze.
Kalafior myjemy rozdzielamy na róże i wkładamy na drugą półkę parowaru. Gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa układamy na talerzu. Solimy solą morską i suto posypujemy posiekanym koprem. Całość polewamy sosem czosnkowym.
Jeżeli ktoś nie lubi sosu czosnkowego można pokropić masłem klarowanym z odrobiną czosnku.
Kalafior myjemy rozdzielamy na róże i wkładamy na drugą półkę parowaru. Gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa układamy na talerzu. Solimy solą morską i suto posypujemy posiekanym koprem. Całość polewamy sosem czosnkowym.
Jeżeli ktoś nie lubi sosu czosnkowego można pokropić masłem klarowanym z odrobiną czosnku.
Dinah