Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Dip czosnkowo - pietruszkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

można w nim maczać warzywa albo polać nim sałatkę, albo...

Dip czosnkowo - pietruszkowy

Składniki:

Dip czosnkowo - pietruszkowy

 

 

  • kubeczek 150 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • do smaku: sól, pieprz mielony, cukier,

 

 

Sposób przygotowania:

Dip czosnkowo - pietruszkowy
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Jogurt zmieszać z majonezem. Dodać czosnek, natkę, sok z cytryny i doprawić do smaku. Taki sos można podać do warzyw świeżych albo gotowanych, do mięs, do sałatek...

Tagi:

dip sosy