2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1472]

Dip grzybowo-grillowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Dip który idealnie smakuje ze skrzydełkami z grilla lub innym pieczonym mięskiem...

Dip grzybowo-grillowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dip grzybowo-grillowy

 

  • 4 ogórki kiszone
  • 1 mały słoik marynowanych maślaków
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu białego
  • 2 łyzki ketchupu łagodnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy grillowej

 

Sposób przygotowania:

Dip grzybowo-grillowy
Ogórki i maślaki osączyć z zalewy drobniutko pokroić nożem na desce,czosnek obrać przecisnąć przez praskę ,włożyć składniki do miski doprawić do smaku solą i białym pieprzem ,dodać musztardę majonez i ketchup wymieszać wszystko razem.Wstawić do lodówki na 1 godzinę aby składniki się przegryzły. Podawać jako dodatek do mięs z grilla.
Dip grzybowo-grillowy
maślaczki osaczamy z zalewy kroimy wraz z ogórkami
Dip grzybowo-grillowy
przekładamy do miski dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek
Dip grzybowo-grillowy
dodajemy ketchup majonez musztardę doprawiamy do smaku mieszamy

Tagi:

dip sosy