Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych grzybów z podagrycznikiem
Z grzybów usuwamy zanieczyszczenia i płuczemy. Pokrojone grzyby kroimy i gotujemy z dodatkiem soli. Z ugotowanych grzybów wylewamy wodę i odsączamy na durszlaku. W garnku gotujemy wodę z solą, listkami laurowymi i kostką rosołową oraz pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy suszony lubczyk, szczyptę kurkumy i czarny mielony pieprz.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojony podagrycznik, grzyby i zagęszczamy wodą z mąką. Doprawiamy do smaku solą. Kiedy wszystko się zagotuje, zestawiamy z ognia, czekamy kilka minut i dodajemy duży jogurt naturalny, mieszamy wszystko.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojony podagrycznik, grzyby i zagęszczamy wodą z mąką. Doprawiamy do smaku solą. Kiedy wszystko się zagotuje, zestawiamy z ognia, czekamy kilka minut i dodajemy duży jogurt naturalny, mieszamy wszystko.
Podajemy z ugotowanym makaronem.