nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Dip jajeczny z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Można go używać jako dip lub jako sos do sałatki

Dip jajeczny z curry

Składniki:

Dip jajeczny z curry

 

  • 1,5 szkl. jogurtu naturalnego
  • 1/2 szkl. majonezu
  • 2-3 jajka
  • 1 cebulka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 łyżeczka curry
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dip jajeczny z curry
. Jajka gotujemy na twardo i studzimy, po czym obieramy i bardzo drobniutko siekamy. Cebulę obieramy i równięż bardzo drobno siekamy. Ogórki ścieramy na małych oczkach. W miseczce łączymy jogurt z majonezem, dodajemy jajka, cebulkę i ogórki, dokładnie mieszamy. Dodajemy curry, po czym doprawiamy pieprzem i solą