Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty dip na bazie jogurtu naturalnego, z dodatkiem ketchupu i świeżej bazylii. Sprawdzi się jako dodatek do wielu potraw.

Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią

 

  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • ketchup 1,5 łyżki
  • majonez 1 łyżka
  • bazylia świeża 1 garść listków
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią
Schłodzony jogurt przekładamy jogurt do miseczki i łączymy go z majonezem i ketchupem. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i znów mieszamy. Dodajemy również oczyszczone i posiekane listki bazylii i jeszcze raz mieszamy.

Podajemy na przykład z pieczonymi ziemniaczkami lub z nuggetsami z kurczaka.
Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią
Przekładamy jogurt do miseczki i łączymy go z majonezem i ketchupem.
Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią
Przyprawiamy do smaku pieprzem i znów mieszamy.
Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią
Dodajemy również oczyszczone i posiekane listki bazylii.

Tagi:

bazylia dipy sosy