Sposób przygotowania:
Warzywa z dipem z czerwonej kapusty
Warzywa należy opłukać, obrać i znowu opłukać.
Mniejsze świeże ogórki kroimy na cztery, większe na sześć części. Z marchewkami postępujemy tak samo. Paprykę pokroić w długie paseczki.
Liście czerwonek kapusty opłukać i pokroić w drobniejsze cząstki aby ułatwić blendowanie.
Liście kapusty, orzechy i przepołowiony czosnek blendujemy, dolewając sok z limonki i wodę mineralną. Ja wlałam tylko 3/4 szklanki wody i mój dip był gęsty, ale można wlać całą szklankę. Na koniec solimy do smaku.
Podajemy z warzywami.
Mniejsze świeże ogórki kroimy na cztery, większe na sześć części. Z marchewkami postępujemy tak samo. Paprykę pokroić w długie paseczki.
Liście czerwonek kapusty opłukać i pokroić w drobniejsze cząstki aby ułatwić blendowanie.
Liście kapusty, orzechy i przepołowiony czosnek blendujemy, dolewając sok z limonki i wodę mineralną. Ja wlałam tylko 3/4 szklanki wody i mój dip był gęsty, ale można wlać całą szklankę. Na koniec solimy do smaku.
Podajemy z warzywami.