CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Warzywa z dipem z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty i szybki dip z liści czerwonej kapusty i orzechów nerkowca. Dip doskonale smakuje z warzywami, świeżymi ogórkami, marchewkami i papryką. Pasuje do frytek i pizzy.

Warzywa z dipem z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywa z dipem z czerwonej kapusty

Dip

warzywa

Sposób przygotowania:

Warzywa z dipem z czerwonej kapusty
Warzywa należy opłukać, obrać i znowu opłukać.

Mniejsze świeże ogórki kroimy na cztery, większe na sześć części. Z marchewkami postępujemy tak samo. Paprykę pokroić w długie paseczki.

Liście czerwonek kapusty opłukać i pokroić w drobniejsze cząstki aby ułatwić blendowanie.

Liście kapusty, orzechy i przepołowiony czosnek blendujemy, dolewając sok z limonki i wodę mineralną. Ja wlałam tylko 3/4 szklanki wody i mój dip był gęsty, ale można wlać całą szklankę. Na koniec solimy do smaku.

Podajemy z warzywami.
Warzywa z dipem z czerwonej kapusty
Fioletowy dip doskonale smakuje z warzywami