Sposób przygotowania:
Pulpeciki z szynki w jasnym sosie
Mięso przekładamy do miseczki, ścieramy na tarce do niego obraną cebulkę a następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy masę mięsną mokrymi dłońmi i formujemy małe pulpeciki (wielkości orzecha włoskiego - mi wyszło 16 sztuk).
Zagotowujemy w garnku bulion i do gotującego się wrzucamy delikatnie pulpeciki. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 minut. Śmietankę łączymy z mąką ziemniaczaną i przyprawami.
Rozrobioną śmietankę wlewamy do garnka z gotującymi się pulpecikami, mieszamy i ponownie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Zagotowujemy w garnku bulion i do gotującego się wrzucamy delikatnie pulpeciki. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 minut. Śmietankę łączymy z mąką ziemniaczaną i przyprawami.
Rozrobioną śmietankę wlewamy do garnka z gotującymi się pulpecikami, mieszamy i ponownie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i podajemy z ulubionymi dodatkami.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje