Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1266]

Ryba w sosie pomidorowo - szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, delikatna rybka zapieczona w sosie pełnym warzyw. Całości dopełnia ciągnący się ser mozzarella.

Ryba w sosie pomidorowo - szpinakowym

Składniki:

Ryba w sosie pomidorowo - szpinakowym

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie pomidorowo - szpinakowym

ETAP 1:

Ryba w sosie pomidorowo - szpinakowym
Szpinak myjemy, osuszamy i smażymy na oliwie

Szpinak myjemy, osuszamy i smażymy na oliwie.

ETAP 2:

Ryba w sosie pomidorowo - szpinakowym
Do szpinaku dodajemy pomidory z puszki i śmietanę

Dodajemy sól, pieprz, czosnek granulowany, pomidory z puszki i śmietanę. Podgrzewamy, aż sos się zagęści i zredukuje. Sos blendujemy.

ETAP 3:

Ryba w sosie pomidorowo - szpinakowym
Rybę umieszczamy w naczyniu do pieczenia i zalewamy sosem

Rybę solimy z obu stron, umieszczamy w naczyniu do pieczenia i zalewamy sosem.

ETAP 4:

Ryba w sosie pomidorowo - szpinakowym
Na wierzch wykładamy plastry mozzarelli i pomidorki

Na wierzch wykładamy mozzarellę pokrojoną w plasterki i umyte pomidorki daktylowe.

Rybę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 20-25 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.