Sposób przygotowania:
Jogurtowo - majonezowy dip czosnkowy
Ząbki czosnku obrać z łupinek i drobno je posiekać (można także wycisnąć czosnek przez praskę, wyciskacz do czosnku w zależności co kto woli).
Do miseczki przełożyć 4 czubate łyżki. jogurtu greckiego oraz majonez. Do majonezu i jogurtu umieszczonego w naczyniu dodać posiekany czosnek oraz dosypać szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszać doprawiając dip solą i cukrem do smaku.
Po przygotowaniu dobrze jest dać dipowi przynajmniej pół godziny, by się "przegryzł", by jego smak się wyostrzył. Dip przechowywać w lodówce.
Do miseczki przełożyć 4 czubate łyżki. jogurtu greckiego oraz majonez. Do majonezu i jogurtu umieszczonego w naczyniu dodać posiekany czosnek oraz dosypać szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszać doprawiając dip solą i cukrem do smaku.
Po przygotowaniu dobrze jest dać dipowi przynajmniej pół godziny, by się "przegryzł", by jego smak się wyostrzył. Dip przechowywać w lodówce.