marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dip jogurtowy z oliwkami i czuszką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serek wiejski wymieszać widelcem z jogurtem w misce,dodać umytą i posiekaną czuszkę,koperek i oliwki odsączone.Wymieszać i podawać do grill

Dip jogurtowy z oliwkami i czuszką.

Składniki:

Dip jogurtowy z oliwkami i czuszką.

 

  • 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego greckiego,
  • mały pęczek koperku świeżego,
  • 1 średnia lub duża czuszka czerwona,
  • słoiczek oliwek zielonych lub czarnych,
  • 1 średnie opakowanie twarożku wiejskiego,
  • szczypta soli morskiej.

Sposób przygotowania:

Dip jogurtowy z oliwkami i czuszką.
Serek wiejski wypakować i rozgnieść widelcem w miseczce z jogurtem greckim.Koperek i czuszkę opłukać i posiekać,a z czuszki przedtem usunąć nasiona z ogonkiem po przekrojeniu jej. Wsypać warzywa z deseczki do miski z dipem,dodając jeszcze odsączone całe oliwki zielone lub czarne.Całość wymieszać i dodać szczyptę soli,ale w razie dodania samych czarnych oliwek,bo zielone są już słone.Przełożyć łyżką gotowy dip do miseczki salaterkowej i podawać do dań grillowych i opiekanych ziemniaczków w krążkach.

Tagi:

dip sosy