karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Dip łagodny à la tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy dip do zrobienia w warunkach domowych. Idealnie nadaje się do potraw z grilla czy do dań obiadowych.

Dip łagodny à la tatarski Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dip łagodny à la tatarski

 

  • 3 łyżeczki majonezu
  • 3 łyżeczki śmietany 12%
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 słoik marynowanych pieczarek (ok. 280 g=314 ml)
  • 1 mała szalotka
  • szczypta cukru
  • odrobina soli i pieprzu
  • pół pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Dip łagodny à la tatarski
Majonez, śmietanę i musztardę nałożyć do naczynia i wymieszać. Dodać poszatkowane ogórki, pieczarki i obraną szalotkę. Wsypać przyprawy, dokładnie zmieszać. Ilość przypraw zwiększyć, w razie potrzeby. 
Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Podawać do potraw z grilla czy do dań obiadowych. Smakuje zarówno z warzywami, jak i z mięsami.  
Dip łagodny à la tatarski
Wszystkie składniki zmieszać ze sobą w naczyniu i dodać przyprawy

Tagi:

sos dip