Sposób przygotowania:
Kawowy placek z kremem budyniowym
Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaje miękkie masło. daje ucieram do powstania puszystej masy. Mąkę, proszek do pieczenia, kawę rozpuszczalną i kakao. Przesiewam. Dodaje do masy suche składniki. Miksuję. Kwadratową formę do pieczenia smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Przelewam ciasto. Piekę około 50 minut w 180 stopniach. Studzę.
300 ml mleka zagotowuję z cukrem. W 200 ml mleka rozpuszczam obie mąki, budyń i żółtka. Dodaje do gotującego się mleka. Gotuję gęsty budyń. Studzę. Miękkie masło ucieram na puch. Dodaje partiami zimny budyń. Gotowy krem chłodzę 30 minut w lodówce.
Ciasto kroje na pół. Na dolnej warstwie smaruje kajmak, następnie krem budyniowy. Przykrywam drugim blatem. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Polewam wierzch ciasta. Posypuje wiórkami kokosowymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.
300 ml mleka zagotowuję z cukrem. W 200 ml mleka rozpuszczam obie mąki, budyń i żółtka. Dodaje do gotującego się mleka. Gotuję gęsty budyń. Studzę. Miękkie masło ucieram na puch. Dodaje partiami zimny budyń. Gotowy krem chłodzę 30 minut w lodówce.
Ciasto kroje na pół. Na dolnej warstwie smaruje kajmak, następnie krem budyniowy. Przykrywam drugim blatem. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Polewam wierzch ciasta. Posypuje wiórkami kokosowymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.