Ola1612

Ola1612

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Roladki z dziczyzny z zielonym pesto i ricottą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dziś przygotowałam kolejną propozycję na wykorzystanie mięsa z dziczyzny. Do tego przepisu użyłam szynki z dzika. Jak zawsze się nie zawiodłam, mięso jest bardzo delikatne o ciekawym smaku.

Roladki z dziczyzny z zielonym pesto i ricottą

Składniki:

Roladki z dziczyzny z zielonym pesto i ricottą

 

  • Składniki: (1 porcja):

 

 

  • szynka z dzika ok. 300-350g
  • ricotta
  • zielone pesto z bazylii
  • suszone pomidory w oliwie
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano
  • oliwa
  • pomidory koktajlowe

Sposób przygotowania:

Roladki z dziczyzny z zielonym pesto i ricottą

ETAP 1:

Szynkę kroimy na 1,5 cm plastry, delikatnie rozbijamy i przyprawimy. Na tak przygotowane mięso nakładamy pesto, następnie ricottę i układamy suszone pomidory. Zawijamy roladki.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i delikatnie przesmażamy roladki, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub jeżeli mamy patelnię, którą można wstawić do piekarnika to wstawiamy ją dodając na nią pomidorki koktajlowe.

Pieczemy w 180 stopniach ok. 12 minut.


Tagi:

ser roladki dania