Sposób przygotowania:
Pyszny sernik z szybkowaraETAP 1:
Twaróg pokruszyć do miski, dodać cukier, jajka, jogurt i pałką blendera wszystko zmiksować.
ETAP 2:
Wsypać budyń, kaszą manną i blenderem połączyć składniki z masą twarogową.
ETAP 3:
Dodać skórki kandyzowane i łyżką wymieszać składniki.
ETAP 4:
Tortownica 18 cm wyłożona folią (tortownica dobrana do szybkowara,szybkowar śred. 22 cm, wysoki na 9 litrów), dłuższy kawałek folii zostawić z boku do nakrycia w szybkowarze.
Na dnie formy ułożyć herbatniki, dać połowę masy serowej, do garnka szybkowara włożyć np sitko rozkładane ale nie rozkładać tylko do góry nogami i na nim postawić formę, teraz wyłożyć do formy resztę masy serowej i łyżką ubijać delikatnie, nakryć wystającą folią wierzch sernika.
ETAP 5:
Wlać 4 szklanki wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 40 minut, po spuszczeniu ciśnienia otworzyć szybkowar i wynieść w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.
ETAP 6:
Formę z sernikiem wyjąć z szybkowara, usunąć folię i położyć na talerzu.
ETAP 7:
Truskawki zmiksować z pudrem cukrem, sokiem z cytryny, śmietaną, przed podaniem polać porcję sernika na talerzyku musem.
SylaUla