choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

dip papryczkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny dip. Przepis jest na 4 porcje

dip papryczkowy

Składniki:

dip papryczkowy

 

  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • przyprawa słodkie chilli

Sposób przygotowania:

dip papryczkowy
Papryki podpiekamy w mikrofalówce na funkcji grilla lub pod górnym ogniem piekarnika, aż skórka będzie brązowa. Włożyć je do worka i poczekać aż wystygną. W tym czasie obrać i umyć cebulę, posiekać ją w kostkę i poddusić na oliwie. Gdy papryka ostygnie obrać ją ze skórki, przekroić, wyjąć z niej pestki i pokroić w kostkę. Do miski wrzucić paprykę, cebulę i majonez dodać przyprawy i wymieszać. Całość włożyć do miksera i zmiksować na jednolitą masę. Dip jest gotowy.