nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Dip z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najlepiej smakuje podany z mięsem.

Dip z curry

Składniki:

Dip z curry

 

  • 300 ml jogurt naturalnego lub 10% śmietany
  • 3 - 4 łyżki majonezu
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 2 - 3 ogórki korniszone
  • 1 - 1,5 łyżeczki curry
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Dip z curry
1. Jajka gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut.
2. Jogurt mieszamy z majonezem za pomocą trzepaczki. Dodajemy curry.
3. Żółtka oddzielamy od białek i drobimy je do jogurtu, po czym dokładnie mieszamy.
4. Cebulę ścieramy na tarce, dodajemy do jogurtu.
5. Ogórki i białka drobniutko kroimy, dodajemy do całości. Dokładnie mieszamy, solimy.
6. Wstawiamy do lodówki, żeby się 'przegryzł'.