Sposób przygotowania:
Polędwica wieprzowa w sosie curry
► SOS CURRY : śmietanę z crème fraiche, curry, pieprzem cayenne, solą, cukrem, przecierem pomidorowym i pietruszką dobrze wymieszać, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
► Z polędwicy w miarę możliwości usunąć nożem ścięgna i tłuszcz, pokroić na medaliony (plastry), o grubości 2 cm. posolić popieprzyć i cienko posmarować musztardą. Każdy medalion owinąć plastrem bekonu i umieść go w naczyniu żaroodpornym z "szwem" skierowanym w dół.
► Sosem curry polać medaliony i zapiekać w rozgrzanym piekarniku na drugiej szynie od dołu przez około 30 - 35 minut w 180C / Termoobieg /
► Z polędwicy w miarę możliwości usunąć nożem ścięgna i tłuszcz, pokroić na medaliony (plastry), o grubości 2 cm. posolić popieprzyć i cienko posmarować musztardą. Każdy medalion owinąć plastrem bekonu i umieść go w naczyniu żaroodpornym z "szwem" skierowanym w dół.
► Sosem curry polać medaliony i zapiekać w rozgrzanym piekarniku na drugiej szynie od dołu przez około 30 - 35 minut w 180C / Termoobieg /
zbysiowa