Sposób przygotowania:
Dip z zielonego groszku i crudités
Rozmrożony groszek wrzuć do robota kuchennego lub blendera, dodaj wycisnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojoną zieloną cebulkę, otartą skórkę i sok z 1 limonki, pół łyżeczki kuminu, troche sosu Tabasco, majonez odtłuszczony oraz dopraw solą i pieprzem. Rozdrobnij w blenderze. Dodaj pokrojoną natkę i tylko na krótko włącz blender. Przełóż masę do miseczki, przykryj folią do żywności i włóż do lodówki na 30 min. Marchewki pokroj w słupki, w ten sam sposób pokroj seler naciowy. Jabłka nie obieraj ze skórki i pokroj je na półplasterki. Gruszkę obierz i także pokroj na półplasterki. Wyciśnij sok z cytryny i plasterki owoców włóż do niego na chwilę aby nie ściemniały. Ułóż pokrojone warzywa i owoce na brzegach dużego talerza a na jego środku postaw miseczkę z dipem. Dip posyp dekoracyjnie słodką papryką i na środku połóż plasterek limonki. Na imprezie nabieraj dip za pomocą kawałków warzyw i owoców.