Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Domowa bruschetta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bruschetta jest idealna na imprezy, szybka w zrobieniu, idealnie chrupiąca, a na dodatek bardzo smaczna.

Domowa bruschetta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowa bruschetta

 

  • pomidory 2 sztuki
  • bagietka 1 sztuka
  • masło - ilość do posmarowania na każdą stronę bagietki
  • sól - szczypta
  • pieprz - szczypta

Sposób przygotowania:

Domowa bruschetta
Pomidory myjemy, lekko parzymy i obieramy z skórki, a następnie delikatnie miksujemy (tak aby nie powstała całkowicie miazga). Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na ukos i smarujemy z obydwóch stron masłem. Smażymy z każdej z stron na złocisty kolor. Przygotowaną masę z pomidorów kładziemy na przysmażone kawałki bagietki.
Domowa bruschetta
Pomidory myjemy i obieramy z skórki, a następnie delikatnie miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Domowa bruschetta
Bagietkę kroimy na ukos i smarujemy z obydwóch stron masłem. Smażymy z każdej z stron na złocisty kolor.
Domowa bruschetta
Przygotowaną masę z pomidorów kładziemy na przysmażone kawałki bagietki.