reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Domowe bezy miętowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bezy domowe są o wiele mniej słodkie,ale nie wyglądają tak atrakcyjnie jak te sklepowe- właściwie mogłam dodać do nich łyżkę mąki ziemniaczanej, ale po co?

Domowe bezy miętowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe bezy miętowe

 

  • 4 białka

 

  • 16 łyżek cukru

 

  • 1/2 łyżeczki kropli miętowych

Sposób przygotowania:

Domowe bezy miętowe
Białka ubijamy na sztywno z szczypta soli. Dodajemy stopniowo i do wyczerpania po łyżce cukru. na końcu dodajemy ostrożnie po kropelce mięte i miksujemy przez chwilę. Przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy małe beziki. Ja suszę bezy na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 100 st C przez około 1 godziny i 15 minut. Otwieramy drzwiczki piekarnika i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 
Domowe bezy miętowe
między bezami robimy nieco większe odstępy - lekko rozlewają sie na boki

Tagi:

bezy