Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Domowe biszkopciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyjątkowo proste ciasteczka, które możemy wyczarować ze składników obecnych właściwie zawsze w każdym domu. Na pewno posmakują małym łasuchom, ale nie pogardzą nimi i dorośli.

Domowe biszkopciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe biszkopciki

 

Sposób przygotowania:

Domowe biszkopciki
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, miksujemy.

Następnie dodajemy po jednym żółtku, miksujemy. Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy do ciasta, mieszamy dokładnie łyżką.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy porcjami przygotowane ciasto. 

Ciasteczka pieczemy w 175 st. C przez ok. 10-12 minut.
Domowe biszkopciki
Przygotowujemy ciasto z mąki, jajek i cukru