Sposób przygotowania:
Domowe ciastka Delicje
1. Biszkopciki: Białka dobrze ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier, miksować, dodać żółtka i zmiksować do połączenia się składników. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wmieszać ją do piany. Za pomocą łyżki kłaść na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia okrągłe kształty. Piec w 180st.C około 10 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku.2. Rozpuszczoną galaretkę wylać do formy 35x24cm ( grubość około 3mm.) Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Gdy stężeje, wykrawać za pomocą kieliszka do wódki kółeczka (troszkę mniejsze niż biszkopciki). Każde kółeczko położyć na biszkopcik. Schłodzić w lodówce 20 minut. 3. Czekoladę i olej rozpuścić w kąpieli wodnej, do uzyskania gładkiej, gęstej polewy. Ostudzić. 4. Każdy biszkopcik z galaretką zamoczyć w rozpuszczonej czekoladzie. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego!