Sposób przygotowania:
Muffinki owsiano-bananowe
1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy syrop z mniszka i cukier waniliowy, roztrzepujemy ,,rózgą''. Wsypujemy płatki owsiane, obie mąki i proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto jest dość, ale takie ma być i nie należy się tym przejmować.
2. Czekoladę siekamy na małą kosteczkę, banany obieramy i również kroimy na mniejsze kawałki, np.półplasterki. Czekoladę i banany przekładamy do ciasta i mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami i pieczemy 1 temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do rumienienia.
4. Upieczone muffinki studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Czekoladę siekamy na małą kosteczkę, banany obieramy i również kroimy na mniejsze kawałki, np.półplasterki. Czekoladę i banany przekładamy do ciasta i mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami i pieczemy 1 temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do rumienienia.
4. Upieczone muffinki studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.