Sposób przygotowania:
Domowe chipsy z przyprawami na ostro.
Ziemniaki oskrobać i opłukać pod bieżącą wodą.Pozostawić na
chwilę niech obeschną,a potem krajać na cienkie plasterki.Olej
rozgrzać,a na skwierczący tłuszcz dawać talarki ziemniaczane.
Usmażone wyławiać cedzakiem i dawać na okryty bibułą talerz,by
resztki oleju ściągnąć.Następnie przyprawić ostrymi przyprawami
i podawać z sosem chilli lub rozpuszczonym serem(można kupić
oba sosy w sklepie).
chwilę niech obeschną,a potem krajać na cienkie plasterki.Olej
rozgrzać,a na skwierczący tłuszcz dawać talarki ziemniaczane.
Usmażone wyławiać cedzakiem i dawać na okryty bibułą talerz,by
resztki oleju ściągnąć.Następnie przyprawić ostrymi przyprawami
i podawać z sosem chilli lub rozpuszczonym serem(można kupić
oba sosy w sklepie).
izabela11111